Gå til hovedindhold

Hvem er vi

Ellevang Dagtilbud er beliggende i Vejlby-Risskov og dækker over seks afdelinger: fem integrerede institutioner og en vuggestue.

  • Læs op

Indhold

    I Ellevang Dagtilbud er der fem 0-6-års institutioner; Tornebakken, EllevangFlintebakken, Børnehuset Næringen og Børnehuset ved Skoven.

    Det karakteristiske for 0-6 års institutioner er, at det er op til den enkelte institution, hvordan børnegrupperne sammensættes. Der kan derfor være perioder, hvor sammensætningen af børnegrupperne ændres af hensyn til pædagogiske tiltag eller nærområdets pasningsbehov.
     
    Der er mange fordele ved at vælge en 0-6 års institution. Blandt andet har medarbejderne kendskab til alle børn i huset, der er den samme pædagogiske linje på alle stuer, og aktiviteter kan foregå på tværs af stuerne og på legepladsen. Det faste personale kan ved sygdom og ferie ligeledes hjælpe hinanden på tværs af stuerne. Forældresamarbejdet er styrket ved, at forældrene er tilknyttet den enkelte institution over en lang periode, hvilket skaber kontinuitet i forældregruppen samt i forældrerådet. 
     
    I dagtilbuddet har vi også Vuggestuen Trekanten. Vuggestuen Trekanten er en af Aarhus Kommunes særlige vuggestuer, der inkluderer børn med varige og vidtgående fysiske og/eller psykiske funktionsnedsættelser.


    Antal pladser

    Nedenfor kan du se, hvor mange pladser de forskellige institutioner i Ellevang Dagtilbud tilbyder.

    Vuggestuen Trekanten:
    31 vuggestuebørn, heraf mellem 5-7 børn med vidtgående fysiske og/eller
    psykiske handicaps.

    DII Ellevang: 
    30 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn

    DII Tornebakken:
    36 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn

    DII Flintebakken:
    36 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn

    Børnehuset ved Skoven:
    36 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn

    Børnehuset Næringen:
    30 vuggestuebørn og 45 børnehavebørn


    Organisering

    Hver afdeling har en pædagogisk leder. Den pædagogiske leder er leder af afdelingens personale og den daglige drift, som indebærer økonomi, planlægning og koordinering.

    Dagtilbudslederen er den, der har lederansvaret i dagtilbuddet. Dagtilbudslederen refererer til Børn og Unge-chefen. Dagtilbudslederen er bl.a. ansvarlig for strategien, økonomien, arbejdsmiljøet, ledelsen af lederteamet samt driften af dagtilbuddet. Dagtilbudslederen har desuden ansvaret for at sikre, at de beslutninger, der bliver vedtaget politisk af byrådet, samt Børn og Unges værdier, mål og indsatsområder, bliver udmøntet i afdelingerne.


    Tæt samarbejde med Ellevangskolen

    Vi har et tæt samarbejde med vores lokaldistriktsskole Ellevangskolen for at kunne skabe den bedste sammenhæng for dit barn i skiftet fra børnehave til skole. Vi samarbejder f.eks. om intromøder, skoleudsættelse og sprogarbejde, og børnene i børnehavernes storbørnsgrupper kommer på besøg på skolen eller tager på ture rundt på skolens områder.

    Sammen har Ellevang Dagtilbud og Ellevangskolen udarbejdet en opgavebog, Ellebogen. Ellebogen er med til at skabe sammenhæng for barnet, da barnet arbejder med bogen i den sidste tid i storbørnsgruppen i børnehaven og den første tid i børnehaveklassen. Læs mere om vores fokus på at skabe sammenhæng mellem Ellevang Dagtilbud og Ellevangskolen.

    Sidst opdateret: 3. maj 2024